Tänk om allt bara försvann.

Igår hände det som inte får hända!
Operatören 3s nät slogs ut helt i landet efter att de drabbats av ett strömavbrott.

Människor blev arga, fick ångest och gnällde i det oändliga över att 3 borde ha en backup. Något som slår in när sådana här saker händer så man inte blir så avskärmad.
Jag själv har 3 både till mitt internet och min mobil, något som gjorde att jag inte var kontaktbar och inte kunde kontakta någon alls.
Jag förvånades över hur lite det störde mig. Jag hade egentligen inget emot det om man bortser ifrån att Amanda skulle höra av sig på vägen hit och jag hade ingen aning om när hon skulle dyka upp.
Det var ett problem eftersom jag drabbades av ett akut köpa-aceton-behov men kunde inte messa henne och säga att jag bara sprang till konsum en sväng så att hon skulle vänta om hon dök upp.

Bortsett ifrån det tyckte jag bara det var fascinerande med 3s bortfall. Helt plötsligt hade jag så mycket tid över under kvällen att jag satte på TVn. Det är inte ofta det händer!

Jag kan inte låta bli att fundera på vad som skulle hända om allt nätverk slogs ut, om det aldrig mer skulle finnas internet eller telefoni.
Hur skulle vi kontakta varann och planera morgondagen? Posten går ju för långsamt, vi har blivit bortskämda med att kunna intigrera med omedelbar verkan.
Bara det där med att kunna meddela varann om vart man är eller har för sig, helt plötsligt skulle man ju faktiskt bli mycket mera med sig själv.
Jag undrar hur mycket av samhället som skulle flippa ut totalt...

RSS 2.0